FWT Homepage Translator

 

JW nieuws en (juridische) ontwikkelingen die niet op jw.org te vinden zijn

Stel u voor dat u in een land woont waar het altijd slecht weer is. De overheid heeft besloten dat het slechte weer niet goed is voor het imago van het land. Om deze reden wordt het weerbericht officieel afgeschaft en bovendien wordt er niet meer over gesproken, ook niet door de bewoners van het land. De redenering is dat als er geen weer meer is, er immers ook geen slecht weer is en men er ook geen last van heeft.

Ongeveer op de zelfde wijze gaat de organisatie van Jehovah's Getuigen om met "slecht nieuws". Natuurlijk is er ook slecht nieuws wat jw.org wél haalt, zoals vervolging, natuurrampen enz. Maar bepaalde soorten slecht nieuws zult u op de officiële website nooit tegenkomen. Hoogstwaarschijnlijk omdat dit nieuws vanuit de JW-optiek niet bestaat, door de media gemanipuleerd zou zijn, of door afvalligen zou zijn verzonnen.

Het gaat hier ondermeer om onderwerpen als:

  • (vermeend) seksueel misbruik en daarmee gepaard gaande onderzoeken, hoorzittingen en rechtzaken

  • het teruglopen van leden aantallen

  • het opheffen en samenvoegen van gemeentes, verkopen van zalen en ander onroerend goed

  • de samenwerking met de UN, wereldse en religieuze organisaties

  • Het veranderen en "witwassen" van de eigen geschiedenis

Van de vele aantrekkelijke eigenschappen van de Bijbel heeft de eerlijkheid van de schrijvers, om ook de gemaakte fouten nederig op te schrijven, op vele mensen altijd veel indruk gemaakt. Zou dan van hedendaagse Christenen niet de zelfde nederigheid verwacht mogen worden?

Heeft u een vraag of wilt u een bericht sturen, maak dan gebruik van het contactformulier op de homepage